Solpolitik

Solbeskyttelse er vigtig, især for børn. Jo flere solskoldninger man får som barn, des større er risikoen for at udvikle kræft i huden senere i livet. Børn er samtidig mere udsatte for kræftfremkaldende stoffer.

Men det betyder ikke, at man skal undgå solen, men i stedet lære at opholde sig i solen med sund fornuft. Man kan således godt være ude midt på dagen hvis man bare er i skygge - eller beskyttet af tøj, solhat og solcreme der hvor tøjet ikke dækker. I perioden fra april til september skal børn beskyttes imod solen, såfremt UV-indekset er 3 eller mere.

Evigglad har App´en  fra kræftens bekæmpelse, hvor vi kan se dagens UV-indeks.

I flg. Sundhedsstyrelsen er skygge den bedste solbeskyttelse for børn. Legepladsen er indrettet, så børnene kan lege i skygge, når solen står højest - dvs. mellem kl. 12 og 15.  Og vi sætter solsejl og parasoller op, når det er nødvendigt.

Tøj og solhat er næstbedste solbeskyttelse. Så vi vil derfor bede jer  forældre om at give børnene let tøj på hjemmefra, som dækker albuer og knæ samt en bredskygget solhat.

I Evigglad gør vi som sundhedsstyrelsen anbefaler:

  • At forældrene smører børnene hjemme fra morgenstunden

  • At alle børn i dagtilbud, smøres én gang dagligt med solcreme af det pædagogiske personale, før de kommer ud efter frokost. På den måde sikres det, at alle børn bliver smurt. Gensmøring vil ske, hvis børnene har badet eller svedt meget.

Evigglad bruger apotekets solcreme som er uden hormonforstyrrende stoffer, med svanemærket og astma/allergi kransen.